Vakantieplannen

’t Is congé!!! Olé olé! 🙂

Mijn vakantie is gestart. Vier weken. Vier!! Da’s toch niet te doen hé! Het zal wel weer in een zucht voorbij zijn, maar op dit moment lijkt het nog een eeuwigheid en ik ben van plan ervan te genieten! Oh yeah!

Ik kijk er eerlijk gezegd al een paar weken naar uit. Niet omdat ik het werk zo beu was, maar omdat vakantie mij de tijd geeft om eens iets anders te doen. Die dingen die er nooit van komen omdat ik ze altijd vooruitschuif ‘tot ik ooit eens vijf minuten tijd heb’ …

Aangezien ik van lijstjes hou, heb ik er eentje gemaakt met de dingen die ik tijdens deze vier vakantieweken zou willen doen. Ik beschouw het niet als een to-do-lijst (het heet niet toevallig ‘vrije’ tijd), maar eerder als een ideeënlijst. Vakantie-inspiratie, so to speak.

Here goes

 • de krant The Times kopen en van voor tot achter uitlezen
 • mijn fiets poetsen
 • Indra iets nieuws aanleren
  You cán teach an old dog new tricks. Zelfs een Briard met bij momenten maar twee actieve hersencellen. (No offence, Indra, maar we moeten daar eerlijk over zijn.)
 • lezen, lezen en … nog een beetje lezen
  Ik heb nog een heel stapeltje ongelezen boeken liggen en ik popel om erin te duiken.
 • een dag inplannen zonder plannen
  Oftewel: geen klop doen.
 • cream tea in de Orangerie in Brugge
 • ook in Brugge: de Triënnale gaan bekijken
  Mijn ouders hadden die tip al gegeven, en deze blogpost van Romina herinnerde mij daaraan. Lijkt me echt de moeite.
 • mijn autootje grondig schoonmaken
  Het zal leuk zijn om de originele kleur van het beestje terug te zien. (Inderdaad, zo erg, ja.)
 • op stap gaan met oma
 • een nieuw recept uitproberen
  Tips zijn welkom! Laat je volledig gaan in de comments.
 • een kruidentuintje aanleggen op de vensterbank van de keuken
 • een GR-dagstapper wandelen
  Of zelfs meer dan één, maar we gaan de lat niet te hoog leggen.
 • eindelijk die kastdeurtjes gaan halen in de Ikea
  Na een paar jaar met de helft van de kasten in mijn bureau mét deurtjes en de andere helft zonder, wordt het toch stilaan tijd om dat terug in evenwicht te brengen.
 • een fictieboek lezen
  Mijn stapeltje boeken bevat bijster weinig non-fictie. De bib kan redding brengen.
 • een fictieboek lezen dat niet ‘Harry Potter’ is
  Ik blijf die herlezen.
 • zwemmen in de zee
  Beetje bang van monsters die aan mijn tenen knabbelen, maar ik wil dat toch eens proberen.
 • die ricottahapjes nog eens maken
 • op ’t gemak rondneuzen in boekenwinkels
  De kans is dus reëel dat die stapel ongelezen boeken nog wat groter wordt.
 • de deurtjes van de keukenkastjes poetsen
  Kijk ik op een manier eigenlijk wel naar uit. (I’m weird that way.)
 • op een terrasje mensen-kijken
 • een stop motion filmpje maken
  Ik deed ooit al een eerste poging, maar ik zou er eens wat meer werk van willen maken.

Disclaimer: deze lijst is niet exhaustief. (Wie had gedacht dat ik dat woord hier ooit zou gebruiken? Ik alvast niet.) Er kan dus nog van alles bijkomen, as we go along. Of ik kan compleet andere dingen gaan doen. Ook steeds een optie, mezelf kennende.

Zoals je ziet, gaat het relatief veel over poetsen en schoonmaken. Niet echt het meest spannende vakantievooruitzicht misschien, maar ’t is ’t moment. It’s now or never, baby! Buiten de vakantieperiodes ben ik al blij als ik het huishouden min of meer onder controle kan houden. Iets grondig aanpakken zit er meestal niet in. Maar nu kan ik mij helemaal laten gaan en mijn innerlijke perfectionist loslaten op een aantal poetsklussen. Met een podcast in mijn oren hoeft dat zelfs helemaal niet onaangenaam te zijn.

Ik hou jullie op de hoogte …

Wat zijn jullie vakantieplannen? Laat iets weten in de comments.